De federale overheid heeft heel wat mensen tijdelijk in dienst genomen voor de volkstelling (Census) en die mensen worden geleidelijk aan ontslagen. Ook lokale overheden gaan nog mensen moeten ontslaan.

Chris Hoene, reserach director bij de National League of Cities, gebruikt als uitgangspunt dat er tussen 2009 en 2011 8,60% van de overheidsbanen gaan verdwijnen.

Hoene gelooft dat er ook volgend jaar nog jobs gaan geschrapt worden in de overheid. Hij is van mening dat er nog makkelijk 200.000 jobs kunnen gaan verdwijnen.

Dat lijkt niet zo veel, maar hierbij dient opgemerkt dat in de periode 1990-1991, toen er eveneens een recessie was, geen overheidsjobs verdwenen.

De staten hebben volgens Hoene hun financiën niet in orde gebracht toen dit nog mogelijk was. Nu is het te laat om dit nog te doen.

De federale overheid heeft heel wat mensen tijdelijk in dienst genomen voor de volkstelling (Census) en die mensen worden geleidelijk aan ontslagen. Ook lokale overheden gaan nog mensen moeten ontslaan. Chris Hoene, reserach director bij de National League of Cities, gebruikt als uitgangspunt dat er tussen 2009 en 2011 8,60% van de overheidsbanen gaan verdwijnen. Hoene gelooft dat er ook volgend jaar nog jobs gaan geschrapt worden in de overheid. Hij is van mening dat er nog makkelijk 200.000 jobs kunnen gaan verdwijnen. Dat lijkt niet zo veel, maar hierbij dient opgemerkt dat in de periode 1990-1991, toen er eveneens een recessie was, geen overheidsjobs verdwenen. De staten hebben volgens Hoene hun financiën niet in orde gebracht toen dit nog mogelijk was. Nu is het te laat om dit nog te doen.