Bij de publicatie van de kwartaalcijfers waarschuwde Federal Express gisteren dat de wereldeconomie nog steeds achteruitboert.

De pakjesdrager is goed geplaatst om dat al in een relatief vroeg stadium op te merken. De klanten blijken steeds vaker voor zo goedkoop mogelijke oplossingen te kiezen wat transport betreft.

Op basis van de huidige stand van zaken verwacht FedEx voor het lopende boekjaar een daling van de winst per aandeel met 6%. Er wordt nog gerekend op een nettowinst per aandeel van 6,20 tot 6,60 dollar, waar eerst op 6,90 tot 7,40 dollar was gerekend. De consensusverwachting lag op een winst per aandeel van 7,03 dollar.

Olieprijzen stabiliseren

Op de internationale energiemarkten wijzigden de prijzen van ruwe olie volgens Royal Bank of Scotland nagenoeg niet. Een vat West Texas Intermediate (WTI) voor levering in oktober werd 0,1 procent goedkoper. Brent uit de Noordzee (oktober termijncontract) moest op weekbasis 0,3 procent inleveren.

De spread tussen beide varianten is de voorbije weken opnieuw toegenomen en bedroeg vorige vrijdag 17,83 dollar. Aan de aanbodzijde werd de aanvoer uit Jemen afgesneden na een aanval op de Marib oliepijpleiding.

Dit is de grootste van het land met een doorvoercapaciteit van 100.000 vaten per dag. In Nigeria moest Shell dan weer een belangrijke pijpleiding tijdelijk afsluiten nadat een olielek werd ontdekt.

Bij de publicatie van de kwartaalcijfers waarschuwde Federal Express gisteren dat de wereldeconomie nog steeds achteruitboert. De pakjesdrager is goed geplaatst om dat al in een relatief vroeg stadium op te merken. De klanten blijken steeds vaker voor zo goedkoop mogelijke oplossingen te kiezen wat transport betreft. Op basis van de huidige stand van zaken verwacht FedEx voor het lopende boekjaar een daling van de winst per aandeel met 6%. Er wordt nog gerekend op een nettowinst per aandeel van 6,20 tot 6,60 dollar, waar eerst op 6,90 tot 7,40 dollar was gerekend. De consensusverwachting lag op een winst per aandeel van 7,03 dollar. Olieprijzen stabiliseren Op de internationale energiemarkten wijzigden de prijzen van ruwe olie volgens Royal Bank of Scotland nagenoeg niet. Een vat West Texas Intermediate (WTI) voor levering in oktober werd 0,1 procent goedkoper. Brent uit de Noordzee (oktober termijncontract) moest op weekbasis 0,3 procent inleveren. De spread tussen beide varianten is de voorbije weken opnieuw toegenomen en bedroeg vorige vrijdag 17,83 dollar. Aan de aanbodzijde werd de aanvoer uit Jemen afgesneden na een aanval op de Marib oliepijpleiding. Dit is de grootste van het land met een doorvoercapaciteit van 100.000 vaten per dag. In Nigeria moest Shell dan weer een belangrijke pijpleiding tijdelijk afsluiten nadat een olielek werd ontdekt.