Naar alle waarschijnlijkheid wordt volgens professor Stefan Duchateau dan het tempo vastgelegd waarmee de aankopen worden afgebouwd en de rentetarieven zullen stijgen.

Op zich allemaal niet zo erg zolang het maar geleidelijk gebeurt maar dit is toch ook van aard om overdreven optimisme over de toekomstige ontwikkeling op de aandelenbeurzen te temperen.

De economie is duidelijk aan de beterhand en dat vertaalt zich in toenemende bedrijfsresultaten maar tegelijk zal de hogere rente een deel van dit stijgingspotentieel terug eroderen.

Maar per saldo blijft er in deze omstandigheden toch ruimte voor koersstijgingen op de Amerikaanse en Europese aandelenbeurzen.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt volgens professor Stefan Duchateau dan het tempo vastgelegd waarmee de aankopen worden afgebouwd en de rentetarieven zullen stijgen. Op zich allemaal niet zo erg zolang het maar geleidelijk gebeurt maar dit is toch ook van aard om overdreven optimisme over de toekomstige ontwikkeling op de aandelenbeurzen te temperen. De economie is duidelijk aan de beterhand en dat vertaalt zich in toenemende bedrijfsresultaten maar tegelijk zal de hogere rente een deel van dit stijgingspotentieel terug eroderen. Maar per saldo blijft er in deze omstandigheden toch ruimte voor koersstijgingen op de Amerikaanse en Europese aandelenbeurzen.