Bij elke publicatie van een nieuwe indicator lijken de kansen op een double-dip recessie toe te nemen. Dat doet de bezorgheid bij zowel het Witte Huis als de Amerikaanse centrale bank toenemen.

The Washington Post meent te weten dat de FED verschillende maatregelen overweegt om de economie te ondersteunen wanneer die verder zou gaan verzwakken.

Die maatregelen zouden onder andere opnieuw de inkoop van waardepapieren kunnen overwegen. Van een variatie uit de vorm van quantitative easing zoals we die in maart 2009 zagen, is echter geen sprake.

Liquiditeiten in het bancair systeem pompen, helpt niet want de banken staan nog steeds huiverachtig om elkaar geld te ontlenen.

Bovendien lijken de bedrijven, zo ze al kredieten krijgen, niet geneigd om te investeren. De FED heeft met andere woorden maar weinig bewegingsruimte.

Bij elke publicatie van een nieuwe indicator lijken de kansen op een double-dip recessie toe te nemen. Dat doet de bezorgheid bij zowel het Witte Huis als de Amerikaanse centrale bank toenemen. The Washington Post meent te weten dat de FED verschillende maatregelen overweegt om de economie te ondersteunen wanneer die verder zou gaan verzwakken. Die maatregelen zouden onder andere opnieuw de inkoop van waardepapieren kunnen overwegen. Van een variatie uit de vorm van quantitative easing zoals we die in maart 2009 zagen, is echter geen sprake. Liquiditeiten in het bancair systeem pompen, helpt niet want de banken staan nog steeds huiverachtig om elkaar geld te ontlenen. Bovendien lijken de bedrijven, zo ze al kredieten krijgen, niet geneigd om te investeren. De FED heeft met andere woorden maar weinig bewegingsruimte.