De financiële markten verrekenen al dat FED-voorzitter Ben Bernanke vanaf deze maand een terugschroeven van de steunmaatregelen zal aankondigen. De FED zou volgens Reinhart echter beter even nadenken en voorlopig niets doen wat taperen betreft.

Zowel de wereldeconomie als de Amerikaanse economie zijn momenteel echter nog te zwak om deze tapering te kunnen slikken. In heel veel landen is de deleveraging nog volop bezig, terwijl er nog altijd geen definitief antwoord is geformuleerd voor de Europese schuldencrisis.

De financiële markten verrekenen al dat FED-voorzitter Ben Bernanke vanaf deze maand een terugschroeven van de steunmaatregelen zal aankondigen. De FED zou volgens Reinhart echter beter even nadenken en voorlopig niets doen wat taperen betreft. Zowel de wereldeconomie als de Amerikaanse economie zijn momenteel echter nog te zwak om deze tapering te kunnen slikken. In heel veel landen is de deleveraging nog volop bezig, terwijl er nog altijd geen definitief antwoord is geformuleerd voor de Europese schuldencrisis.