De FED zorgt volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management echter wel voor verwarring wat haar rentepolitiek betreft. In het meest recent FOMC statement en op de Fed Chair Press Conference werd gesteld dat de rente in de toekomst nog geruime tijd laag kan blijven.

De centrale bank liet echter wel haar kwantitatieve targets varen en kiest nu in ruil voor kwalitatieve targets. Het is nu onduidelijk wanneer de rente voor het eerst zal worden verhoogd en of de doelstelling van een inflatie van 2% zal opgetrokken worden.

De FED zorgt volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management echter wel voor verwarring wat haar rentepolitiek betreft. In het meest recent FOMC statement en op de Fed Chair Press Conference werd gesteld dat de rente in de toekomst nog geruime tijd laag kan blijven. De centrale bank liet echter wel haar kwantitatieve targets varen en kiest nu in ruil voor kwalitatieve targets. Het is nu onduidelijk wanneer de rente voor het eerst zal worden verhoogd en of de doelstelling van een inflatie van 2% zal opgetrokken worden.