De winsten situeren zich in de buurt van een half procent of daaromtrent. Op basis van de werkloosheidscijfers kan worden gesteld dat de FED voorlopig op het juiste pad zit wat haar monetaire politiek betreft.

Dat scenario werd eerder in deze week al door andere indicatoren bevestigd. Na een lichte terugval in januari liep de inkoopmanagersindex (PMI) voor de Amerikaanse dienstensector weer op tot bijna 57 punten. Dat duidt op een krachtige ontwikkeling in de sector die het grootste deel van de Amerikaanse economie vormt.

Kennelijk is de private sector in de Verenigde Staten momenteel veerkrachtig genoeg om de neerwaartse druk die ontstaat uit de gestegen belastingen en overheidsbezuinigingen te compenseren, zoals ook blijkt uit de evolutie van de werkloosheidscijfers voor vorige maand.

De winsten situeren zich in de buurt van een half procent of daaromtrent. Op basis van de werkloosheidscijfers kan worden gesteld dat de FED voorlopig op het juiste pad zit wat haar monetaire politiek betreft. Dat scenario werd eerder in deze week al door andere indicatoren bevestigd. Na een lichte terugval in januari liep de inkoopmanagersindex (PMI) voor de Amerikaanse dienstensector weer op tot bijna 57 punten. Dat duidt op een krachtige ontwikkeling in de sector die het grootste deel van de Amerikaanse economie vormt. Kennelijk is de private sector in de Verenigde Staten momenteel veerkrachtig genoeg om de neerwaartse druk die ontstaat uit de gestegen belastingen en overheidsbezuinigingen te compenseren, zoals ook blijkt uit de evolutie van de werkloosheidscijfers voor vorige maand.