Die vrees is volgens Boockvar terecht, want de FED zit eigenlijk muurvast, de kans op een goede afloop van de tapering is nul procent. Hij verwacht met andere woorden een periode van grote turbulentie wanneer de centrale bank zal willen beginnen te taperen.

Dat verklaart meteen ook waarom het aanduiden van een nieuwe FED-president zo moeizaam verloopt. Niemand heeft namelijk veel zin om een dergelijke moeilijke klus aan te vatten. Het zou wel eens tot de december-meeting van de FOMC kunnen duren alvorens er een nieuwe FED-president wordt benoemd.

Die vrees is volgens Boockvar terecht, want de FED zit eigenlijk muurvast, de kans op een goede afloop van de tapering is nul procent. Hij verwacht met andere woorden een periode van grote turbulentie wanneer de centrale bank zal willen beginnen te taperen. Dat verklaart meteen ook waarom het aanduiden van een nieuwe FED-president zo moeizaam verloopt. Niemand heeft namelijk veel zin om een dergelijke moeilijke klus aan te vatten. Het zou wel eens tot de december-meeting van de FOMC kunnen duren alvorens er een nieuwe FED-president wordt benoemd.