Sommige economen denken dat de FED zal beginnen te taperen in maart, anderen denken aan juni of aan eind volgend jaar. Maar het standpunt van Deutsche Bank is veel radicaler: de kans wordt steeds groter dat er van taperen helemaal geen sprake zal zijn.

De FED heeft maar een klein gaatje om te kunnen taperen en dat gaatje zal meteen weer afgesloten worden wanneer het taperen begint. Of met andere woorden: de economie zal snel opnieuw vertragen, met als gevolg dat er weer steunmaatregelen genomen moeten worden.

Sommige economen denken dat de FED zal beginnen te taperen in maart, anderen denken aan juni of aan eind volgend jaar. Maar het standpunt van Deutsche Bank is veel radicaler: de kans wordt steeds groter dat er van taperen helemaal geen sprake zal zijn. De FED heeft maar een klein gaatje om te kunnen taperen en dat gaatje zal meteen weer afgesloten worden wanneer het taperen begint. Of met andere woorden: de economie zal snel opnieuw vertragen, met als gevolg dat er weer steunmaatregelen genomen moeten worden.