Art Cashin, een veteraan NYSE trader bij UBS Financial Services, is van mening dat de situatie op de financiële markten bijzonder gevaarlijk blijft. Op de eerste plaats is er het risico dat het geld dat de FED heeft gedrukt op een bepaald moment toch zijn weg naar de economie zal vinden, met inflatie tot gevolg.

Anderzijds is het taperen eveneens een gevaarlijk spelletje. Wanneer de Amerikaanse economie dreigt stil te vallen, kan de deflatie opnieuw concrete vormen aannemen en dat zou wel eens veel sneller kunnen gebeuren dan iedereen aanneemt. De FED zal dus op een dunne koord moeten blijven dansen.

Art Cashin, een veteraan NYSE trader bij UBS Financial Services, is van mening dat de situatie op de financiële markten bijzonder gevaarlijk blijft. Op de eerste plaats is er het risico dat het geld dat de FED heeft gedrukt op een bepaald moment toch zijn weg naar de economie zal vinden, met inflatie tot gevolg. Anderzijds is het taperen eveneens een gevaarlijk spelletje. Wanneer de Amerikaanse economie dreigt stil te vallen, kan de deflatie opnieuw concrete vormen aannemen en dat zou wel eens veel sneller kunnen gebeuren dan iedereen aanneemt. De FED zal dus op een dunne koord moeten blijven dansen.