Het gevolg is echter dat de FED nu als een rat in de val zit. De centrale bank wordt nu met twee belangrijke risico's geconfronteerd. Te vroeg taperen zal een shockeffect geven op de financiële markten, met mogelijk wereldwijde opschudding tot gevolg.

Een dergelijk scenario zal de FED kost wat kost willen vermijden. Maar ook het alternatief, het verder uitstellen van het terugschroeven van de ondersteuningsmaatregelen, is niet zonder risico's. Goedkoop geld draagt bij tot de vorming van zeepbellen die op een bepaald moment kunnen ontploffen en grote schade aanrichten.

Het gevolg is echter dat de FED nu als een rat in de val zit. De centrale bank wordt nu met twee belangrijke risico's geconfronteerd. Te vroeg taperen zal een shockeffect geven op de financiële markten, met mogelijk wereldwijde opschudding tot gevolg. Een dergelijk scenario zal de FED kost wat kost willen vermijden. Maar ook het alternatief, het verder uitstellen van het terugschroeven van de ondersteuningsmaatregelen, is niet zonder risico's. Goedkoop geld draagt bij tot de vorming van zeepbellen die op een bepaald moment kunnen ontploffen en grote schade aanrichten.