Daarmee zou de behoefte wegvallen om de rente te verhogen. Na afloop van de FED-meeting werd in de slotverklaring gesteld dat de basisrente voor een "extended period" laag zou blijven.

Het Federal Open Market Committee vergaderde voor het laatst op 16 maart, maar het verslag van die meeting werd pas gisteren bekendgemaakt. De FED verlaagde haar prognoses met betrekking tot de inflatie in 2010 en 2011.

De verwachtingen qua inflatie voor dit jaar en volgend jaar liggen onder die van vorig jaar. Dat heeft onder andere te maken met de situatie op de arbeidsmarkt, die zich nog maar in een prille fase van herstel bevindt.

FED governeur Lyle Gramley, senior economisch adviseur bij Potomac Research Group in Washington, is van mening dat in de huidige economische omstandigheden van een renteverhoging geen sprake.

In februari stond de personal consumption expenditures price index, de favoriete inflatiebarometer van de FED, op 1,30%, tegenover 1,50% de maand voordien. De FED heeft een objectief van 1,70% tot 2% voor de PCE price index.

Daarmee zou de behoefte wegvallen om de rente te verhogen. Na afloop van de FED-meeting werd in de slotverklaring gesteld dat de basisrente voor een "extended period" laag zou blijven. Het Federal Open Market Committee vergaderde voor het laatst op 16 maart, maar het verslag van die meeting werd pas gisteren bekendgemaakt. De FED verlaagde haar prognoses met betrekking tot de inflatie in 2010 en 2011. De verwachtingen qua inflatie voor dit jaar en volgend jaar liggen onder die van vorig jaar. Dat heeft onder andere te maken met de situatie op de arbeidsmarkt, die zich nog maar in een prille fase van herstel bevindt. FED governeur Lyle Gramley, senior economisch adviseur bij Potomac Research Group in Washington, is van mening dat in de huidige economische omstandigheden van een renteverhoging geen sprake. In februari stond de personal consumption expenditures price index, de favoriete inflatiebarometer van de FED, op 1,30%, tegenover 1,50% de maand voordien. De FED heeft een objectief van 1,70% tot 2% voor de PCE price index.