FED-voorzitter Ben Bernanke bevestigde nogmaals dat de basisrente in de VS gedurende geruime tijd ultralaag kan blijven. Opvallend was dat de FED unaniem stemde om de monetaire politiek niet te wijzigen.

Zelfs de nieuwe FOMC-leden Plosser en Fisher, beiden bekend als inflatiehaviken, steunden de politiek om de rente laag te houden. De verklaring van de FED stond in tegenstelling met die van de ECB.

De Europese Centrale Bank waarschuwde wel voor het inflatiegevaar en dreigde met een renteverhoging. Volgens de FED is de VS-economie nog niet sterk genoeg om de werkloosheidsgraad naar omlaag te duwen.

FED-voorzitter Ben Bernanke bevestigde nogmaals dat de basisrente in de VS gedurende geruime tijd ultralaag kan blijven. Opvallend was dat de FED unaniem stemde om de monetaire politiek niet te wijzigen. Zelfs de nieuwe FOMC-leden Plosser en Fisher, beiden bekend als inflatiehaviken, steunden de politiek om de rente laag te houden. De verklaring van de FED stond in tegenstelling met die van de ECB. De Europese Centrale Bank waarschuwde wel voor het inflatiegevaar en dreigde met een renteverhoging. Volgens de FED is de VS-economie nog niet sterk genoeg om de werkloosheidsgraad naar omlaag te duwen.