Daarin waarschuwde de Federal Reserve Board Advisory Council al enkele weken geleden voor een levensgevaarlijke situatie op de aandelen- en obligatiemarkten. De leden van de raad spraken hun bezorgdheid uit over de lagerentepolitiek die de FED nog altijd voert.

In combinatie met de inkoop van eigen obligaties dreigt er zo inflatie te staan die maar moeilijk in de hand kan worden gehouden.

Meer inflatie kan de FED dwingen om de rente te verhogen, waardoor zowel het bedrijfs- als het consumentenvertrouwen een deuk zouden krijgen.

Daarin waarschuwde de Federal Reserve Board Advisory Council al enkele weken geleden voor een levensgevaarlijke situatie op de aandelen- en obligatiemarkten. De leden van de raad spraken hun bezorgdheid uit over de lagerentepolitiek die de FED nog altijd voert. In combinatie met de inkoop van eigen obligaties dreigt er zo inflatie te staan die maar moeilijk in de hand kan worden gehouden. Meer inflatie kan de FED dwingen om de rente te verhogen, waardoor zowel het bedrijfs- als het consumentenvertrouwen een deuk zouden krijgen.