De inflatiedruk zou slechts van tijdelijke aard zijn, aldus FED-voorzitter Ben Bernanke. De leden van het FOMC stemden unaniem voor een voortzetting van het programma voor de inkoop van 600 miljard dollar aan staatsobligaties.

De werkloosheid blijf anderzijds hoog en ook de vastgoedmarkt is er nog steeds niet bovenop. De Amerikaanse centrale herhaalde de bewuste zin dat de rente voor 'at very low levels for an extended period' zou worden gehandhaafd.

Met andere woorden: een wijziging in de monetaire politiek is voorlopig niet aan de orde van de dag. Daarnaast is het opvallend dat naar aanleiding van de FED-meeting niets werd gezegd over de situatie in Japan.

De inflatiedruk zou slechts van tijdelijke aard zijn, aldus FED-voorzitter Ben Bernanke. De leden van het FOMC stemden unaniem voor een voortzetting van het programma voor de inkoop van 600 miljard dollar aan staatsobligaties. De werkloosheid blijf anderzijds hoog en ook de vastgoedmarkt is er nog steeds niet bovenop. De Amerikaanse centrale herhaalde de bewuste zin dat de rente voor 'at very low levels for an extended period' zou worden gehandhaafd. Met andere woorden: een wijziging in de monetaire politiek is voorlopig niet aan de orde van de dag. Daarnaast is het opvallend dat naar aanleiding van de FED-meeting niets werd gezegd over de situatie in Japan.