Op die balans staat nu een bedrag van 3000 miljard dollar, een bedrag dat de man in de straat zich nauwelijks kan voorstellen.

Ooit zal de FED die balans weer moeten afbouwen, een proces dat tijd en moeite zal vergen.

Rich Bernstein, CEO van Richard Bernstein Advisors, gelooft dat de centrale bank in eerste instantie trager geld zal bijdrukken. Hij verwacht dat QE3 tijdens het derde kwartaal gewoon verder zal worden afgewerkt.

In het vierde kwartaal kan de centrale bank dan beginnen te vertragen, met als einddoel een definitieve stopzetting.

Het lijdt volgens Bernstein echter weinig twijfel dat de FED alle moeite van de wereld zal hebben om de balans weer te verkleinen.

Het zou hem verbazen wanneer dit kan gebeuren zonder schokken op de financiële markten.

Op die balans staat nu een bedrag van 3000 miljard dollar, een bedrag dat de man in de straat zich nauwelijks kan voorstellen. Ooit zal de FED die balans weer moeten afbouwen, een proces dat tijd en moeite zal vergen. Rich Bernstein, CEO van Richard Bernstein Advisors, gelooft dat de centrale bank in eerste instantie trager geld zal bijdrukken. Hij verwacht dat QE3 tijdens het derde kwartaal gewoon verder zal worden afgewerkt. In het vierde kwartaal kan de centrale bank dan beginnen te vertragen, met als einddoel een definitieve stopzetting. Het lijdt volgens Bernstein echter weinig twijfel dat de FED alle moeite van de wereld zal hebben om de balans weer te verkleinen. Het zou hem verbazen wanneer dit kan gebeuren zonder schokken op de financiële markten.