Ben Bernanke heeft een belangrijke rol gespeeld bij het opvangen van de klappen tijdens de crisis van 2008, maar dat heeft tot gevolg gehad dat de balans van de FED werd gerekt van 900 miljard dollar in september 2008 tot momenteel 4400 miljard dollar.

In zijn recente New York Times bestseller The Death of Money waarschuwt Jim Ricards dat de slagkracht van de centrale bank nu bijna tot nul is herleid. De FED zal volgende keer geen 3000 miljard dollar meer uit de lucht kunnen plukken om brandweer te spelen.

Ben Bernanke heeft een belangrijke rol gespeeld bij het opvangen van de klappen tijdens de crisis van 2008, maar dat heeft tot gevolg gehad dat de balans van de FED werd gerekt van 900 miljard dollar in september 2008 tot momenteel 4400 miljard dollar. In zijn recente New York Times bestseller The Death of Money waarschuwt Jim Ricards dat de slagkracht van de centrale bank nu bijna tot nul is herleid. De FED zal volgende keer geen 3000 miljard dollar meer uit de lucht kunnen plukken om brandweer te spelen.