David Kemper, CEO van Commerce Bankshare, deed de wenkbrauwen fronsen met zijn verklaring dat de FED veel meer zal moeten doen om de economie weer op het spoor te krijgen.

Die Kemper is niet de eerste de beste, want in een vorig leven was hij president van de Federal Advisory Council of the Federal Reserve, hij weet met andere woorden waarover hij spreekt. Kemper stelt dat de FED tot in het oneindige obligaties zal moeten inkopen.

Kemper vraagt zich af waarom de FED niet voor een bedrag van 33.000 miljard dollar in plaats van 3 miljard dollar Amerikaanse staatsobligaties zou inkopen. Zou die 30.000 miljard dollar extra een inflationair effect hebben? Kemper denkt van niet en adviseert de FED dan ook om haar gang te gaan.

David Kemper, CEO van Commerce Bankshare, deed de wenkbrauwen fronsen met zijn verklaring dat de FED veel meer zal moeten doen om de economie weer op het spoor te krijgen. Die Kemper is niet de eerste de beste, want in een vorig leven was hij president van de Federal Advisory Council of the Federal Reserve, hij weet met andere woorden waarover hij spreekt. Kemper stelt dat de FED tot in het oneindige obligaties zal moeten inkopen. Kemper vraagt zich af waarom de FED niet voor een bedrag van 33.000 miljard dollar in plaats van 3 miljard dollar Amerikaanse staatsobligaties zou inkopen. Zou die 30.000 miljard dollar extra een inflationair effect hebben? Kemper denkt van niet en adviseert de FED dan ook om haar gang te gaan.