Bernanke moest zijn woorden echter snel weer inslikken, de Amerikaanse economie bleek namelijk veel te zwak om het wegtrekken van de steunmaatregelen al te kunnen verdragen. De vraag luidt nu natuurlijk wanneer dat 'taperen' alsnog kan beginnen.

Volgens de bekende econoom David Tepper zal het nog heel lang duren alvorens de Amerikaanse centrale bank aan taperen zal kunnen brengen. De FED zal dus kwistig geld om zich heen blijven strooien, met als gevolg dat de beurskoersen op Wall Street kunnen blijven stijgen.

Bernanke moest zijn woorden echter snel weer inslikken, de Amerikaanse economie bleek namelijk veel te zwak om het wegtrekken van de steunmaatregelen al te kunnen verdragen. De vraag luidt nu natuurlijk wanneer dat 'taperen' alsnog kan beginnen. Volgens de bekende econoom David Tepper zal het nog heel lang duren alvorens de Amerikaanse centrale bank aan taperen zal kunnen brengen. De FED zal dus kwistig geld om zich heen blijven strooien, met als gevolg dat de beurskoersen op Wall Street kunnen blijven stijgen.