Door het tijdelijke karakter meent de Fed dat de rente langdurig laag kan blijven. Krijgt de inflatie een structureler karakter dan zal het beleid wel eerder worden aangepast.

Theodoor Gilissen Bankiers houdt dan ook vast aan de verwachting dat het officiële rentetarief pas volgend jaar verhoogd zal worden.

Ook verlaagde de Fed de eerdere prognoses voor de economische groei van een bandbreedte van 3,4%-3,9% tot 3,1%-3,3% en is daarbij toch iets optimistischer dan de marktconsensus.

Een belangrijke pijler daarbinnen zijn volgens Theodoor Gilissen

Bankiers de consumentenbestedingen. De duurzame goederen lieten gisteren een beter dan verwachte stijging zien.

Door het tijdelijke karakter meent de Fed dat de rente langdurig laag kan blijven. Krijgt de inflatie een structureler karakter dan zal het beleid wel eerder worden aangepast. Theodoor Gilissen Bankiers houdt dan ook vast aan de verwachting dat het officiële rentetarief pas volgend jaar verhoogd zal worden. Ook verlaagde de Fed de eerdere prognoses voor de economische groei van een bandbreedte van 3,4%-3,9% tot 3,1%-3,3% en is daarbij toch iets optimistischer dan de marktconsensus. Een belangrijke pijler daarbinnen zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers de consumentenbestedingen. De duurzame goederen lieten gisteren een beter dan verwachte stijging zien.