Dat gebeurde op 3 november, waarna de beurskoersen twee dagen later een piek bereikten. Sindsdien is de S&P 500 met ongeveer 4% gedaald, na in de zes maanden voorafgaand aan de maatregel anticiperend zijn gestegen.

Niet alleen de beurzen namen een voorschot op de maatregel, ook de grondstoffenprijzen schoten door het plafond. De suikerprijs is ongeveer verdubbeld over een periode van zes maanden.

De beleggers vrezen dat de Amerikaanse centrale bank haar maatregelen moeilijk zal kunnen terugschroeven, waardoor uiteindelijk het inflatiegevaar steeds grotere proporties gaat aannemen.

Dat gebeurde op 3 november, waarna de beurskoersen twee dagen later een piek bereikten. Sindsdien is de S&P 500 met ongeveer 4% gedaald, na in de zes maanden voorafgaand aan de maatregel anticiperend zijn gestegen. Niet alleen de beurzen namen een voorschot op de maatregel, ook de grondstoffenprijzen schoten door het plafond. De suikerprijs is ongeveer verdubbeld over een periode van zes maanden. De beleggers vrezen dat de Amerikaanse centrale bank haar maatregelen moeilijk zal kunnen terugschroeven, waardoor uiteindelijk het inflatiegevaar steeds grotere proporties gaat aannemen.