De FED zal QE niet afbouwen, maar integendeel verder uitbouwen. De Amerikaanse economie is namelijk nog te zwak om op eigen benen te staan en heeft dus externe steun nog altijd nodig. Wanneer de FED zich terugtrekt, zou de economie meteen in een recessie wegzinken.

Dat zal Ben Bernanke niet toelaten, dus zal QE ook niet afgebouwd worden. Maar anderzijds helpt de huidige monetaire politiek ook niet om de economie op het juiste spoor te zetten. Uiteindelijk is QE dus gedoemd om te mislukken, of Bernanke dat graag hoort of niet.

De FED zal QE niet afbouwen, maar integendeel verder uitbouwen. De Amerikaanse economie is namelijk nog te zwak om op eigen benen te staan en heeft dus externe steun nog altijd nodig. Wanneer de FED zich terugtrekt, zou de economie meteen in een recessie wegzinken. Dat zal Ben Bernanke niet toelaten, dus zal QE ook niet afgebouwd worden. Maar anderzijds helpt de huidige monetaire politiek ook niet om de economie op het juiste spoor te zetten. Uiteindelijk is QE dus gedoemd om te mislukken, of Bernanke dat graag hoort of niet.