Roberto Perli, tot de zomer van vorig jaar lid van de Fed Board's Monetary Affairs Division, is van mening dat Ben Bernanke op meer informatie zal wachten alvorens aan de rente te tornen.

Enkele weken geleden zei Bernanke trouwens zelf dat een drastische verbetering in de werkloosheidsgraad noodzakelijk is alvorens de basisrente kan worden opgetrokken.

Tussen november van vorig jaar en januari van dit jaar is de werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten gedaald van 9,80% naar 9% en dat is de sterkste daling sinds 1958.

Roberto Perli, tot de zomer van vorig jaar lid van de Fed Board's Monetary Affairs Division, is van mening dat Ben Bernanke op meer informatie zal wachten alvorens aan de rente te tornen. Enkele weken geleden zei Bernanke trouwens zelf dat een drastische verbetering in de werkloosheidsgraad noodzakelijk is alvorens de basisrente kan worden opgetrokken. Tussen november van vorig jaar en januari van dit jaar is de werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten gedaald van 9,80% naar 9% en dat is de sterkste daling sinds 1958.