Chairman Ben Bernanke van de FED geeft vanavond na afloop van de FOMC-meeting een persconferentie waar hij volgens El-Erian een reductie van de inkoop van Amerikaanse staatsobligaties met 10 tot 15 miljard euro zal aankondigen. Waarschijnlij zal Bernanke zich eerder vaag uitlaten over een verdere afbouw van de inkopen van staatsobligaties.

De FED zal om foute redenen beginnen te taperen, aldus El-Erian. Het afbouwen van de steunmaatregelen zal namelijk niet gebeuren omdat de economie zo sterk is, maar wel omdat de huidige monetaire politiek op lange termijn niet houdbaar is. Daarom zal het nog geruime tijd duren alvorens de rente in de Verenigde Staten naar omhoog gaat.

Chairman Ben Bernanke van de FED geeft vanavond na afloop van de FOMC-meeting een persconferentie waar hij volgens El-Erian een reductie van de inkoop van Amerikaanse staatsobligaties met 10 tot 15 miljard euro zal aankondigen. Waarschijnlij zal Bernanke zich eerder vaag uitlaten over een verdere afbouw van de inkopen van staatsobligaties. De FED zal om foute redenen beginnen te taperen, aldus El-Erian. Het afbouwen van de steunmaatregelen zal namelijk niet gebeuren omdat de economie zo sterk is, maar wel omdat de huidige monetaire politiek op lange termijn niet houdbaar is. Daarom zal het nog geruime tijd duren alvorens de rente in de Verenigde Staten naar omhoog gaat.