Het aantal kredieten dat aan bedrijven werd toegestaan, is toegenomen tot het hoogste niveau in meer dan twee jaar. In december werd er een stijging van de kredietverstrekking met 7,60% opgetekend. Dat was de grootste stijging sinds oktober 2008.

In drie van de zes meest recente namen steeg de kredietverstrekking aan de bedrijven, hetgeen aanneemt dat de Amerikaanse economie stilaan aan de beterhand is.

Toch zal de Amerikaanse centrale bank haar programma voor de inkoop van 600 miljard dollar waarschijnlijk niet stopzetten. Het is namelijk nog altijd mogelijk dat de groei opnieuw gaat vertragen.

Het aantal kredieten dat aan bedrijven werd toegestaan, is toegenomen tot het hoogste niveau in meer dan twee jaar. In december werd er een stijging van de kredietverstrekking met 7,60% opgetekend. Dat was de grootste stijging sinds oktober 2008. In drie van de zes meest recente namen steeg de kredietverstrekking aan de bedrijven, hetgeen aanneemt dat de Amerikaanse economie stilaan aan de beterhand is. Toch zal de Amerikaanse centrale bank haar programma voor de inkoop van 600 miljard dollar waarschijnlijk niet stopzetten. Het is namelijk nog altijd mogelijk dat de groei opnieuw gaat vertragen.