Veel van de factoren die de crisis van 2007 hebben veroorzaakt, zijn in een eventueel wat aangepaste vorm opnieuw opgedoken. De beurskoersen zijn weer door het plafond gevlogen, op de vastgoedmarkt dreigt een zeepbel te ontstaan en het financieel systeem is zwaar geleveraged.

In 2007 beloofde de FED om enkele honderden miljarden dollars in het systeem te pompen. Uiteindelijk zijn er dat 3000 miljard geworden en die inspanning kan de centrale bank onmogelijk nog eens herhalen. Bovendien staat de rente al zo laag dat ze met de beste wil van de wereld niet meer verlaagd kan worden.

Veel van de factoren die de crisis van 2007 hebben veroorzaakt, zijn in een eventueel wat aangepaste vorm opnieuw opgedoken. De beurskoersen zijn weer door het plafond gevlogen, op de vastgoedmarkt dreigt een zeepbel te ontstaan en het financieel systeem is zwaar geleveraged. In 2007 beloofde de FED om enkele honderden miljarden dollars in het systeem te pompen. Uiteindelijk zijn er dat 3000 miljard geworden en die inspanning kan de centrale bank onmogelijk nog eens herhalen. Bovendien staat de rente al zo laag dat ze met de beste wil van de wereld niet meer verlaagd kan worden.