Charles Plosser, die dit jaar een stemgerechtigd lid van de FED, waarschuwt echter dat dit programma mogelijk vroegtijdig zal moeten worden stopgezet. De VS-economie zou namelijk wel eens sneller dan verwmacht kunnen gaan groeien.

Plosser is namelijk op zijn hoede voor inflatie wanneer de economische groei gaat versnellen. Daardoor zou het noodzakelijk zijn om het programma stapsgewijs af te bouwen.

Plosser was al van bij de start een fervent tegenstander van QE2. De voordelen - een versnelde groei - wegen namelijk niet op tegen de nadelen. De inflatie kan namelijk gaan galopperen.

De volgende FED-meeting is gepland voor 25-26 januari. De Amerikaanse centrale bank heeft inderdaad de mogelijkheid voorzien om QE2 terug te schroeven wanneer de noodzaak daartoe zich zou voordoen.

Charles Plosser, die dit jaar een stemgerechtigd lid van de FED, waarschuwt echter dat dit programma mogelijk vroegtijdig zal moeten worden stopgezet. De VS-economie zou namelijk wel eens sneller dan verwmacht kunnen gaan groeien. Plosser is namelijk op zijn hoede voor inflatie wanneer de economische groei gaat versnellen. Daardoor zou het noodzakelijk zijn om het programma stapsgewijs af te bouwen. Plosser was al van bij de start een fervent tegenstander van QE2. De voordelen - een versnelde groei - wegen namelijk niet op tegen de nadelen. De inflatie kan namelijk gaan galopperen. De volgende FED-meeting is gepland voor 25-26 januari. De Amerikaanse centrale bank heeft inderdaad de mogelijkheid voorzien om QE2 terug te schroeven wanneer de noodzaak daartoe zich zou voordoen.