Jim Rickards, managing director van Tangent Capital en auteur van de 2011 bestseller "Currency Wars" is van mening dat de dollar al rap met 20% in waarde kan stijgen tegenover de yen. De FED zal heel dan ook heel snel haar monetaire politiek moeten herzien als de tapering begint.

Bovendien zal ook blijken dat de Amerikaanse economie in snel tempo vaart verliest, waardoor de FED al begin volgend jaar gedwongen worden om opnieuw meer obligaties in te kopen. Wanneer ze dat niet doet, dreigt de Amerikaanse economie in een recessie te belanden.

Jim Rickards, managing director van Tangent Capital en auteur van de 2011 bestseller "Currency Wars" is van mening dat de dollar al rap met 20% in waarde kan stijgen tegenover de yen. De FED zal heel dan ook heel snel haar monetaire politiek moeten herzien als de tapering begint. Bovendien zal ook blijken dat de Amerikaanse economie in snel tempo vaart verliest, waardoor de FED al begin volgend jaar gedwongen worden om opnieuw meer obligaties in te kopen. Wanneer ze dat niet doet, dreigt de Amerikaanse economie in een recessie te belanden.