Maar ook dan zal blijken dat de economie in de Verenigde Staten niet sterk genoeg is om een terugschroeven van de steunmaatregelen te verdragen. De FED zal met andere woorden de financiële markten nog een tijdlang een wortel voor de neus blijven houden.

Het taperen zal telkens als een optie voor de onmiddellijke toekomst naar voren geschoven worden, de centrale bank zal pretenderen dat ze de situatie volledig onder controle heeft. De bedoeling is uiteindelijk om tijd te winnen, in de hoop dat de situatie zichzelf zal oplossen. Het spreekt voor zichzelf dat dit uiteindelijk ijdele hoop zal blijken te zijn.

Maar ook dan zal blijken dat de economie in de Verenigde Staten niet sterk genoeg is om een terugschroeven van de steunmaatregelen te verdragen. De FED zal met andere woorden de financiële markten nog een tijdlang een wortel voor de neus blijven houden. Het taperen zal telkens als een optie voor de onmiddellijke toekomst naar voren geschoven worden, de centrale bank zal pretenderen dat ze de situatie volledig onder controle heeft. De bedoeling is uiteindelijk om tijd te winnen, in de hoop dat de situatie zichzelf zal oplossen. Het spreekt voor zichzelf dat dit uiteindelijk ijdele hoop zal blijken te zijn.