Richmond FED president Jeffrey Lacker is van mening dat zo'n rentestijging noodzakelijk zal zijn om een inflatoire opstoot zoals die in jaren 70 gebeurde te voorkomen.

Lacker verwacht dat op een bepaald punt in een niet zo verre toekomst de economie opnieuw gaat groeien, hoewel de werkloosheidsgraad historisch gezien hoog gaat blijven.

Op dat moment zal moeten ingegrepen worden, aldus Lacker. Het is nu aan de Amerikaanse centrale bank om aan te tonen dat ze de lessen uit het verleden heeft begrepen.

Richmond FED president Jeffrey Lacker is van mening dat zo'n rentestijging noodzakelijk zal zijn om een inflatoire opstoot zoals die in jaren 70 gebeurde te voorkomen. Lacker verwacht dat op een bepaald punt in een niet zo verre toekomst de economie opnieuw gaat groeien, hoewel de werkloosheidsgraad historisch gezien hoog gaat blijven. Op dat moment zal moeten ingegrepen worden, aldus Lacker. Het is nu aan de Amerikaanse centrale bank om aan te tonen dat ze de lessen uit het verleden heeft begrepen.