Zoals verwacht kondigde de Amerikaanse centrale bank gisterenavond haar derde fase in de politiek van monetaire verruiming aan.

De FED maakt zich vooral zorgen over de werkloosheidsgraad, die maar niet wil dalen. Vraag blijft of QE3 in die situatie verandering wil brengen.

Cacao fors duurder

Bij de landbouwgrondstoffen kwam volgens Royal Bank of Scotland de grootste prijsstijging op naam van cacao, dat op weekbasis 9 procent liet bijschrijven.

Nieuw politiek geweld in Ivoorkust bracht bij handelaars de nare herinnering van de burgeroorlog opnieuw naar boven en wakkerde de vrees aan dat de bevoorrading van cacao in het gedrang kan komen.

Daarnaast wordt de prijs ook ondersteund door het aanhoudend droge weer in grote delen van West-Afrika. De prijs van een pond koffie steeg met 1,2 procent.

Volgens de International Coffee Organization (ICO) bedroeg de globale uitvoer van koffie in juli 9,11 miljoen zakken (van 60 kilogram) tegenover 7,73 miljoen zakken in dezelfde maand een jaar eerder.

Tijdens de eerste 10 maanden van het oogstjaar 2011-2012 (oktober t/m juli) steeg de globale uitvoer met 1,5 procent op jaarbasis naar 90,36 miljoen zakken.

Bij bevroren sinaasappelsap of Frozen Concentrated Orange Juice (FCOJ) vloeide de weerpremie uit de koers nu orkaan Isaac

de staat Florida verliet zonder de citrusplantages te beschadigen. FCOJ werd op weekbasis 5,2 procent goedkoper.

Volgens de meest recente berichten van het Amerikaanse National Hurricane Center vormen de orkaan Kirk en de tropische

storm Leslie geen bedreiging voor Florida.

Zoals verwacht kondigde de Amerikaanse centrale bank gisterenavond haar derde fase in de politiek van monetaire verruiming aan. De FED maakt zich vooral zorgen over de werkloosheidsgraad, die maar niet wil dalen. Vraag blijft of QE3 in die situatie verandering wil brengen. Cacao fors duurder Bij de landbouwgrondstoffen kwam volgens Royal Bank of Scotland de grootste prijsstijging op naam van cacao, dat op weekbasis 9 procent liet bijschrijven. Nieuw politiek geweld in Ivoorkust bracht bij handelaars de nare herinnering van de burgeroorlog opnieuw naar boven en wakkerde de vrees aan dat de bevoorrading van cacao in het gedrang kan komen. Daarnaast wordt de prijs ook ondersteund door het aanhoudend droge weer in grote delen van West-Afrika. De prijs van een pond koffie steeg met 1,2 procent. Volgens de International Coffee Organization (ICO) bedroeg de globale uitvoer van koffie in juli 9,11 miljoen zakken (van 60 kilogram) tegenover 7,73 miljoen zakken in dezelfde maand een jaar eerder. Tijdens de eerste 10 maanden van het oogstjaar 2011-2012 (oktober t/m juli) steeg de globale uitvoer met 1,5 procent op jaarbasis naar 90,36 miljoen zakken. Bij bevroren sinaasappelsap of Frozen Concentrated Orange Juice (FCOJ) vloeide de weerpremie uit de koers nu orkaan Isaac de staat Florida verliet zonder de citrusplantages te beschadigen. FCOJ werd op weekbasis 5,2 procent goedkoper. Volgens de meest recente berichten van het Amerikaanse National Hurricane Center vormen de orkaan Kirk en de tropische storm Leslie geen bedreiging voor Florida.