Bewijst die evolutie dat dit beleid gefaald heeft? Zeker niet volgens Dexia, en wel om diverse redenen. Ten eerste is de weer gestegen langetermijnrente via de break-even goed nieuws, wat de aandacht vestigt op het feit dat men verwacht dat de inflatie binnen dit en enkele jaren zal toenemen.

Dat is nu precies wat de Amerikaanse centrale bank wil bereiken, want zij wil te allen prijze een "Japans scenario" in het land van Uncle Sam vermijden.

Daarna was, mede als gevolg van die evolutie, de weer stijgende rente uitstekend nieuws voor de Amerikaanse economie, die zich nu moet inspannen om de werkloosheid naar beneden te krijgen.

De JPM benchmark geeft zodoende voor 2010 een jaarprestatie van 6 % te zien. Technisch gezien is de generieke rente door de grens van 3 % gebroken tot het weerstandsniveau van 3,50 %.

De rente op 5 jaar deed het minder goed dan de rest van de curve, waardoor de "barbell" 2-5-10 uitkwam op 0,10 %. Vanuit strategisch oogpunt staat Dexia lichtjes positief t.o.v. het segment op 10 jaar en verkopen wij het segment op 2 jaar. Op korte termijn denkt Dexia niet aan een "sell-off" van obligaties.

Bewijst die evolutie dat dit beleid gefaald heeft? Zeker niet volgens Dexia, en wel om diverse redenen. Ten eerste is de weer gestegen langetermijnrente via de break-even goed nieuws, wat de aandacht vestigt op het feit dat men verwacht dat de inflatie binnen dit en enkele jaren zal toenemen. Dat is nu precies wat de Amerikaanse centrale bank wil bereiken, want zij wil te allen prijze een "Japans scenario" in het land van Uncle Sam vermijden. Daarna was, mede als gevolg van die evolutie, de weer stijgende rente uitstekend nieuws voor de Amerikaanse economie, die zich nu moet inspannen om de werkloosheid naar beneden te krijgen. De JPM benchmark geeft zodoende voor 2010 een jaarprestatie van 6 % te zien. Technisch gezien is de generieke rente door de grens van 3 % gebroken tot het weerstandsniveau van 3,50 %. De rente op 5 jaar deed het minder goed dan de rest van de curve, waardoor de "barbell" 2-5-10 uitkwam op 0,10 %. Vanuit strategisch oogpunt staat Dexia lichtjes positief t.o.v. het segment op 10 jaar en verkopen wij het segment op 2 jaar. Op korte termijn denkt Dexia niet aan een "sell-off" van obligaties.