Pacific Investment Management Co manager Bill Gross denkt dat de Amerikaanse centrale bank minstens nieuwe 200.000 jobs per maand wil zien alvorens de rente omhoog mag.

Hogere rentevoeten zouden alleszins welkom zijn om de inflatie te kunnen bestrijden. De dreiging van een rentestijging houdt Gross echter weg van Amerikaanse overheidsobligaties.

Die gaan namelijk in koers dalen wanneer de rente wordt opgetrokken. Overigens mijdt Gross ook Britse obligaties en obligaties van de landen die deel uitmaken van de eurozone. Zijn voorkeur gaat momenteel uit naar de groeilanden.

Pacific Investment Management Co manager Bill Gross denkt dat de Amerikaanse centrale bank minstens nieuwe 200.000 jobs per maand wil zien alvorens de rente omhoog mag. Hogere rentevoeten zouden alleszins welkom zijn om de inflatie te kunnen bestrijden. De dreiging van een rentestijging houdt Gross echter weg van Amerikaanse overheidsobligaties. Die gaan namelijk in koers dalen wanneer de rente wordt opgetrokken. Overigens mijdt Gross ook Britse obligaties en obligaties van de landen die deel uitmaken van de eurozone. Zijn voorkeur gaat momenteel uit naar de groeilanden.