Bij de Chicago Federal Reserve is president Charles Evans van mening dat een hervorming van het Amerikaans financieel systeem de FED de supervisie over de kleine banken geven.

In het geval van de grotere banken heeft de centrale bank al een superviserende rol. De supervisie over de volledige banksector is volgens Evans nodig om nieuwe zeepbellen te bestrijden. Die zeepbellen lagen aan de oorzaak van de financiële crisis.

Door uitbreiding van de bevoegdheid kan de FED de financiële stabiliteit beter garanderen. Als 'lender of last resort' zou de centrale bank die stabiliteit volledig moeten kunnen garanderen.

Met andere woorden: de FED moet de volledige bevoegdheid krijgen om alles te doen wat een financiële crisis kan helpen vermijden. Alleen wanneer de centrale bank niet over alle bevoegdheden beschikt, mag de monetaire politiek een belangrijk instrument zijn om prijsstabiliteit te garanderen.

Bij de Chicago Federal Reserve is president Charles Evans van mening dat een hervorming van het Amerikaans financieel systeem de FED de supervisie over de kleine banken geven. In het geval van de grotere banken heeft de centrale bank al een superviserende rol. De supervisie over de volledige banksector is volgens Evans nodig om nieuwe zeepbellen te bestrijden. Die zeepbellen lagen aan de oorzaak van de financiële crisis. Door uitbreiding van de bevoegdheid kan de FED de financiële stabiliteit beter garanderen. Als 'lender of last resort' zou de centrale bank die stabiliteit volledig moeten kunnen garanderen. Met andere woorden: de FED moet de volledige bevoegdheid krijgen om alles te doen wat een financiële crisis kan helpen vermijden. Alleen wanneer de centrale bank niet over alle bevoegdheden beschikt, mag de monetaire politiek een belangrijk instrument zijn om prijsstabiliteit te garanderen.