Die verwachting weegt op de koers van de dollar, met als gevolg dat de koers van de 'greenback' maar is blijven dalen tegenover de euro. De goudprijs is dit jaar al met ongeveer 20% gestegen.

Adam Klopfenstein, senior market strategist bij Lind-Waldock in Chicago, merkt op dat de FED inflatie wil, een gegeven dat duidelijk in het voordeel van de goudprijs speelt.

Het gevaar met inflatie is echter dat die niet altijd onder controle kan worden gehouden, met als risico galopperende inflatie. In september alleen al is de goudprijs met 5,10% gestegen.

Die verwachting weegt op de koers van de dollar, met als gevolg dat de koers van de 'greenback' maar is blijven dalen tegenover de euro. De goudprijs is dit jaar al met ongeveer 20% gestegen. Adam Klopfenstein, senior market strategist bij Lind-Waldock in Chicago, merkt op dat de FED inflatie wil, een gegeven dat duidelijk in het voordeel van de goudprijs speelt. Het gevaar met inflatie is echter dat die niet altijd onder controle kan worden gehouden, met als risico galopperende inflatie. In september alleen al is de goudprijs met 5,10% gestegen.