De FED wil de inflatie aanpakken en niet de dollarkoers doen verzwakken, zo stelt Trichet. De Amerikaanse centrale bank viseert op de eerste plaats een fixing van de inflatie rond de huidige niveaus.

Het is belangrijk om te weten dat de FED niet op de eerste plaats een zwakke dollar viseert, want door de greenback in waarde te doen dalen zouden de Amerikanen de valutaspanningen weer doen toenemen.

De FED-maatregel heeft al kritiek uitgelokt van Duitsland, China, Brazilië en heel wat andere landen. De Duitse minister van financiën Schaüble heeft al duidelijk laten weten niet te geloven dat de maatregel de economische groei gaat aanwakkeren.

De FED wil de inflatie aanpakken en niet de dollarkoers doen verzwakken, zo stelt Trichet. De Amerikaanse centrale bank viseert op de eerste plaats een fixing van de inflatie rond de huidige niveaus. Het is belangrijk om te weten dat de FED niet op de eerste plaats een zwakke dollar viseert, want door de greenback in waarde te doen dalen zouden de Amerikanen de valutaspanningen weer doen toenemen. De FED-maatregel heeft al kritiek uitgelokt van Duitsland, China, Brazilië en heel wat andere landen. De Duitse minister van financiën Schaüble heeft al duidelijk laten weten niet te geloven dat de maatregel de economische groei gaat aanwakkeren.