De FED weet niet meer van welk hout pijlen maken, zoveel is duidelijk. Enkele gouverneurs van de centrale bank zijn van mening dat de rente sneller dan verwacht vanaf het nulniveau zal kunnen opgetrokken worden, nu duidelijk is geworden dat de werkloosheid sneller dan verwacht is gedaald.

Anderen zijn dan weer van mening dat het veel te vroeg is om de rente opnieuw te verhogen aangezien het economisch herstel deels te danken is aan tijdelijke factoren. Sommige gouverneurs willen zo snel mogelijk komaf maken met quantative easing door het afbouwen van het steunprogramma met 10 miljard dollar per maand, anderen willen op de rem gaan staan. Als de FED het zelf niet weet, wie weet het dan wel? Het ziet er naar uit de erfenis van Ben Bernanke nog lang zwaar zal doorwegen.

De FED weet niet meer van welk hout pijlen maken, zoveel is duidelijk. Enkele gouverneurs van de centrale bank zijn van mening dat de rente sneller dan verwacht vanaf het nulniveau zal kunnen opgetrokken worden, nu duidelijk is geworden dat de werkloosheid sneller dan verwacht is gedaald. Anderen zijn dan weer van mening dat het veel te vroeg is om de rente opnieuw te verhogen aangezien het economisch herstel deels te danken is aan tijdelijke factoren. Sommige gouverneurs willen zo snel mogelijk komaf maken met quantative easing door het afbouwen van het steunprogramma met 10 miljard dollar per maand, anderen willen op de rem gaan staan. Als de FED het zelf niet weet, wie weet het dan wel? Het ziet er naar uit de erfenis van Ben Bernanke nog lang zwaar zal doorwegen.