In dit geval wil quantitative easing zeggen dat er meer staatsobligaties gaan ingekocht worden. Op die manier wordt er eigenlijk geld bijgedrukt, geld dat de economische groei moet aanzwengelen.

Te veel geld in omloop houdt echter ook risico's in. Marc Chandler, global head of currency strategy bij Brown Brothers Harriman, herinnert er aan dat zowel de FED als de Bank of Japan waarschuwden dat er inflatie op komst is.

Chandler wijst op de stijging van de 10-year Treasury Inflation-Protected Securities (TIPS) over de voorbije maand. Die stijging betekent dat de beleggers al rekening houden met de komst van inflatie verder weg in de toekomst.

In dit geval wil quantitative easing zeggen dat er meer staatsobligaties gaan ingekocht worden. Op die manier wordt er eigenlijk geld bijgedrukt, geld dat de economische groei moet aanzwengelen. Te veel geld in omloop houdt echter ook risico's in. Marc Chandler, global head of currency strategy bij Brown Brothers Harriman, herinnert er aan dat zowel de FED als de Bank of Japan waarschuwden dat er inflatie op komst is. Chandler wijst op de stijging van de 10-year Treasury Inflation-Protected Securities (TIPS) over de voorbije maand. Die stijging betekent dat de beleggers al rekening houden met de komst van inflatie verder weg in de toekomst.