Om voldoende ontsnappingssnelheid te krijgen voor de economie zouden er per maand minstens 300.000 nieuwe jobs moeten bijkomen, een aantal dat voorlopig buiten bereik blijft. De Atlanta Fed voert momenteel een onderzoek uit naar wat er gebeurt op de arbeidsmarkt.

Die arbeidsmarkt herstelt dit jaar namelijk veel trager dan vorig jaar werd verhoopt. De uiteindelijke conclusie van het onderzoek was dat wanneer het op jobcreatie aankomt geen wondermiddelen bestaan. Deze vaststelling staat in schril contrast met wat Ben Bernanke zijn landgenoten destijds probeerde te doen geloven.

Om voldoende ontsnappingssnelheid te krijgen voor de economie zouden er per maand minstens 300.000 nieuwe jobs moeten bijkomen, een aantal dat voorlopig buiten bereik blijft. De Atlanta Fed voert momenteel een onderzoek uit naar wat er gebeurt op de arbeidsmarkt. Die arbeidsmarkt herstelt dit jaar namelijk veel trager dan vorig jaar werd verhoopt. De uiteindelijke conclusie van het onderzoek was dat wanneer het op jobcreatie aankomt geen wondermiddelen bestaan. Deze vaststelling staat in schril contrast met wat Ben Bernanke zijn landgenoten destijds probeerde te doen geloven.