De financiële markten reageerden twee dagen op rij negatief en dat volstond voor Bernanke om zijn woorden in te slikken. Dat gebeurde via een ingehuurde journalist die kwam vertellen dat de FED-voorzitter verkeerd was begrepen. Hiermee wordt duidelijk hoe belangrijk de evolutie van de beurskoersen momenteel voor Bernanke is.

Op basis van deze evolutie kan worden verwacht dat de Amerikaanse centrale bank haar counterproductieve politiek zal blijven verder zetten. De FED vreest namelijk de gevolgen van een daadwerkelijke stopzetting van haar politiek van monetaire verruiming.

De financiële markten reageerden twee dagen op rij negatief en dat volstond voor Bernanke om zijn woorden in te slikken. Dat gebeurde via een ingehuurde journalist die kwam vertellen dat de FED-voorzitter verkeerd was begrepen. Hiermee wordt duidelijk hoe belangrijk de evolutie van de beurskoersen momenteel voor Bernanke is. Op basis van deze evolutie kan worden verwacht dat de Amerikaanse centrale bank haar counterproductieve politiek zal blijven verder zetten. De FED vreest namelijk de gevolgen van een daadwerkelijke stopzetting van haar politiek van monetaire verruiming.