De FED mikt uiteraard vooral op volledige tewerkstelling en op prijsstabiliteit, maar is zeker geen tegenstander van hogere aandelenkoersen.

Die geven de Amerikanen een gevoel van welvaart en zet ze zodoende om meer te consumeren. De FED volgt de gang van zaken op Wall Street zodoende met argusogen.

Julian Jessop, chief global economist bij Capital Economics, is van mening dat de centrale bank vreest dat Wall Street het touw zal lossen.

Een verzwakking van de beurskoersen zou een duidelijke invloed kunnen hebben op de monetaire politiek zoals die door de FED wordt gevoerd.

Ben Bernanke zal er namelijk niet aan denken om zijn Quantative Easing terug te schroeven op een moment dat de beurskoersen onder druk staan.

De FED mikt uiteraard vooral op volledige tewerkstelling en op prijsstabiliteit, maar is zeker geen tegenstander van hogere aandelenkoersen. Die geven de Amerikanen een gevoel van welvaart en zet ze zodoende om meer te consumeren. De FED volgt de gang van zaken op Wall Street zodoende met argusogen. Julian Jessop, chief global economist bij Capital Economics, is van mening dat de centrale bank vreest dat Wall Street het touw zal lossen. Een verzwakking van de beurskoersen zou een duidelijke invloed kunnen hebben op de monetaire politiek zoals die door de FED wordt gevoerd. Ben Bernanke zal er namelijk niet aan denken om zijn Quantative Easing terug te schroeven op een moment dat de beurskoersen onder druk staan.