De economische prognoses zijn echter wel met zo'n 0,7%-punt neerwaarts aangepast. Voor volgend jaar wordt een economische groei van 2,5% tot 2,9% verwacht, om het jaar daarna aan te trekken tot 3% tot 3,5%.

Ook gaat de Fed voorlopig uit van een hoge werkloosheid en een lage inflatie. De leden van de Fed zaten meer op één lijn dan vorige keer. Waar er toen drie tegenstemden, was er nu nog maar één tegenstemmer, Charles Evans.

Hij is zelfs voor een ruimer monetair beleid dan voorgesteld en dat is volgens Theodoor Gilissen Bankiers sinds eind 2007 niet meer voorgekomen.

De economische prognoses zijn echter wel met zo'n 0,7%-punt neerwaarts aangepast. Voor volgend jaar wordt een economische groei van 2,5% tot 2,9% verwacht, om het jaar daarna aan te trekken tot 3% tot 3,5%. Ook gaat de Fed voorlopig uit van een hoge werkloosheid en een lage inflatie. De leden van de Fed zaten meer op één lijn dan vorige keer. Waar er toen drie tegenstemden, was er nu nog maar één tegenstemmer, Charles Evans. Hij is zelfs voor een ruimer monetair beleid dan voorgesteld en dat is volgens Theodoor Gilissen Bankiers sinds eind 2007 niet meer voorgekomen.