Het kan morgen zijn, volgende week, volgende maand of volgend jaar maar vroeg of laat zal het tij op de obligatiemarkten keren. Een 'spike' in de rente zou een bloedbad op de obligatiemarkten veroorzaken, met alle gevolgen vandien. De beleggers zullen in allerijl hun obligaties willen verkopen.

Wanneer iedereen op hetzelfde moment wil verkopen, zal de uitgang veel te klein blijken te zijn. Gevolg zal een crash zijn op de obligatiemarkten en dat is iets wat de FED ten alle prijze wil vermijden. De Amerikaanse overheid zou dan namelijk niet langer in staat zijn om zichzelf te financieren.

Naar de schuldige van de evolutie op de obligatiemarkten moet niet lang worden gezocht: de voormalige president van de FED heeft alle boter op zijn hoofd. Door zijn roekeloze montaire politiek is Bernanke rechtstreeks verantwoordelijk voor de huidige situatie.

Het kan morgen zijn, volgende week, volgende maand of volgend jaar maar vroeg of laat zal het tij op de obligatiemarkten keren. Een 'spike' in de rente zou een bloedbad op de obligatiemarkten veroorzaken, met alle gevolgen vandien. De beleggers zullen in allerijl hun obligaties willen verkopen. Wanneer iedereen op hetzelfde moment wil verkopen, zal de uitgang veel te klein blijken te zijn. Gevolg zal een crash zijn op de obligatiemarkten en dat is iets wat de FED ten alle prijze wil vermijden. De Amerikaanse overheid zou dan namelijk niet langer in staat zijn om zichzelf te financieren. Naar de schuldige van de evolutie op de obligatiemarkten moet niet lang worden gezocht: de voormalige president van de FED heeft alle boter op zijn hoofd. Door zijn roekeloze montaire politiek is Bernanke rechtstreeks verantwoordelijk voor de huidige situatie.