De gemiddelde looptijd van de portefeuille van de Fed zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers stijgen van 6,3 jaar naar 8,3 jaar. De Fed zal deze actie tot eind juni 2012 doorvoeren.

Het programma staat onder beleggers ook wel bekend als 'operation Twist' naar een soortgelijk beleid in 1961, die toen verwees naar de hit "the twist' van Chubby Checker, maar dit even terzijde.

Doel is om de renteniveaus laag te houden en de risicoaversie van investeerders te verkleinen. De acties zullen ook de rente van bedrijfsobligaties, hypotheken en consumentenkredieten drukken. Drie leden van het Committee stemden tegen.

De gemiddelde looptijd van de portefeuille van de Fed zal volgens Theodoor Gilissen Bankiers stijgen van 6,3 jaar naar 8,3 jaar. De Fed zal deze actie tot eind juni 2012 doorvoeren. Het programma staat onder beleggers ook wel bekend als 'operation Twist' naar een soortgelijk beleid in 1961, die toen verwees naar de hit "the twist' van Chubby Checker, maar dit even terzijde. Doel is om de renteniveaus laag te houden en de risicoaversie van investeerders te verkleinen. De acties zullen ook de rente van bedrijfsobligaties, hypotheken en consumentenkredieten drukken. Drie leden van het Committee stemden tegen.