Volgens Goldman Sachs dreigt er inderdaad een ramp wanneer de Amerikaanse centrale bank te snel haar basisrente gaat verhogen. De analisten van de bank zijn echter van mening dat de FED dit ook wel beseft en haar algemene monetaire politiek niet zo snel gaat wijzigen.

De tijd is volgens Goldman Sachs nog veel te vroeg om de rente al te verhogen. De Amerikaanse economie kan bijlange na nog op eigen benen staan en heeft de lage rentetarieven dus broodnodig.

Sommige indicatoren geven aan dat de tijd is aangebroken om de basisrente op te trekken, maar dat is dus duidelijk niet het geval. In ieder geval zal het Federal Open Market Committee op haar volgende meeting waarschijnlijk geen verdere wijziging in de monetaire politiek aankondigen.

Goldman Sachs wijst er op dat het tempo waaraan jobs verloren gaan sterk is vertraagd en dat een trendommekeer in de maak lijkt.

Volgens Goldman Sachs dreigt er inderdaad een ramp wanneer de Amerikaanse centrale bank te snel haar basisrente gaat verhogen. De analisten van de bank zijn echter van mening dat de FED dit ook wel beseft en haar algemene monetaire politiek niet zo snel gaat wijzigen. De tijd is volgens Goldman Sachs nog veel te vroeg om de rente al te verhogen. De Amerikaanse economie kan bijlange na nog op eigen benen staan en heeft de lage rentetarieven dus broodnodig. Sommige indicatoren geven aan dat de tijd is aangebroken om de basisrente op te trekken, maar dat is dus duidelijk niet het geval. In ieder geval zal het Federal Open Market Committee op haar volgende meeting waarschijnlijk geen verdere wijziging in de monetaire politiek aankondigen. Goldman Sachs wijst er op dat het tempo waaraan jobs verloren gaan sterk is vertraagd en dat een trendommekeer in de maak lijkt.