Meteen het signaal voor een wereldwijde verkoopgolf van aandelen en obligaties.

Vooral de sprong van de Amerikaanse 10-jaarsrente gooide hoge ogen. Maar komt dit echt als een verrassing?, zo vraagt Van Herck zich af. Want iedereen zit trouwens al een hele tijd te zeggen dat de langetermijnrente de hoogte in moet.

Wie de zaken wat vanuit een breder perspectief bekijkt, ziet trouwens dat de Amerikaanse langetermijnrente sinds juni vorig jaar aan het stijgen is, dat de beurzen van de groeilanden al sinds januari van dit jaar aan het dalen zijn en dat de S&P 500 zijn correctie op 22 mei aanving (dus ruim vier weken voor de Fed-beslissing).

Het is dus niet zo dat de Fed-beslissing alles op zijn kop komt zetten op de financiële markten.

Meteen het signaal voor een wereldwijde verkoopgolf van aandelen en obligaties. Vooral de sprong van de Amerikaanse 10-jaarsrente gooide hoge ogen. Maar komt dit echt als een verrassing?, zo vraagt Van Herck zich af. Want iedereen zit trouwens al een hele tijd te zeggen dat de langetermijnrente de hoogte in moet. Wie de zaken wat vanuit een breder perspectief bekijkt, ziet trouwens dat de Amerikaanse langetermijnrente sinds juni vorig jaar aan het stijgen is, dat de beurzen van de groeilanden al sinds januari van dit jaar aan het dalen zijn en dat de S&P 500 zijn correctie op 22 mei aanving (dus ruim vier weken voor de Fed-beslissing). Het is dus niet zo dat de Fed-beslissing alles op zijn kop komt zetten op de financiële markten.