Die magische woorden hebben hun uitwerking niet gemist, het is sindsdien merkwaardig rustig geworden in de eurozonze. Een Amerikaanse website blokletterde onlangs "Bernanke's Helicopter is Warming Up", want ook Bernanke moet een historische uitspraak doen.

De uitdaging bestaat er in de financiële markten er van te overtuigen dat hij door het afbouwen van de steunmaatregelen de Amerikaanse economie geen al te grote schade zal toebrengen.

Het valt dus niet uit te sluiten dat Bernanke binnenkort "Whatever It Takes" zal komen zeggen, daarmee doelend dat hij alles op alles zal zetten om te taperen zonder de economie pijn te doen.

Die magische woorden hebben hun uitwerking niet gemist, het is sindsdien merkwaardig rustig geworden in de eurozonze. Een Amerikaanse website blokletterde onlangs "Bernanke's Helicopter is Warming Up", want ook Bernanke moet een historische uitspraak doen. De uitdaging bestaat er in de financiële markten er van te overtuigen dat hij door het afbouwen van de steunmaatregelen de Amerikaanse economie geen al te grote schade zal toebrengen. Het valt dus niet uit te sluiten dat Bernanke binnenkort "Whatever It Takes" zal komen zeggen, daarmee doelend dat hij alles op alles zal zetten om te taperen zonder de economie pijn te doen.