De index noteert volgens Royal Bank of Scotland wel nog steeds 6,3 procent hoger dan begin dit jaar.

Uit de notulen van de meest recente monetaire vergadering van de Amerikaanse centrale bank blijkt dat een aantal leden van het Federal Open Market Committee zich vragen stelde bij de omvang en de duur van de kwantitatieve versoepeling.

Dit werd door de markt geïnterpreteerd als een signaal dat er binnenkort een einde kan komen aan de monetaire steunmaatregelen, hoewel de eerder vooropgestelde kwantitatieve criteria (met name wat betreft werkloosheid) nog lang niet bereikt zijn.

De meeste grondstoffen werden flink goedkoper omdat tegelijk ook de dollar fors hoger klom. Met name de basismetalen en de

edelmetalen bevonden zich volgens Royal Bank of Scotland in de hoek waar de klappen vielen.

De index noteert volgens Royal Bank of Scotland wel nog steeds 6,3 procent hoger dan begin dit jaar. Uit de notulen van de meest recente monetaire vergadering van de Amerikaanse centrale bank blijkt dat een aantal leden van het Federal Open Market Committee zich vragen stelde bij de omvang en de duur van de kwantitatieve versoepeling. Dit werd door de markt geïnterpreteerd als een signaal dat er binnenkort een einde kan komen aan de monetaire steunmaatregelen, hoewel de eerder vooropgestelde kwantitatieve criteria (met name wat betreft werkloosheid) nog lang niet bereikt zijn. De meeste grondstoffen werden flink goedkoper omdat tegelijk ook de dollar fors hoger klom. Met name de basismetalen en de edelmetalen bevonden zich volgens Royal Bank of Scotland in de hoek waar de klappen vielen.