Daarmee is de rust weliswaar teruggekeerd, maar zijn de problemen niet opgelost. De tapering is misschien op een wat langere baan geschoven, maar zal hoe dan ook moeten plaatsvinden. De FED stelt de dag van de afrekening uit, maar uitstel betekent in dit geval zeker geen afstel.

Eigenlijk weet niemand wanneer de FED zal beginnen te taperen. Sommige economen geloven dat dit nog altijd in september zal zijn, maar anderzijds is de Amerikaanse economie nog steeds zo zwak dat het mogelijk december of zelfs volgend jaar kan worden.

Daarmee is de rust weliswaar teruggekeerd, maar zijn de problemen niet opgelost. De tapering is misschien op een wat langere baan geschoven, maar zal hoe dan ook moeten plaatsvinden. De FED stelt de dag van de afrekening uit, maar uitstel betekent in dit geval zeker geen afstel. Eigenlijk weet niemand wanneer de FED zal beginnen te taperen. Sommige economen geloven dat dit nog altijd in september zal zijn, maar anderzijds is de Amerikaanse economie nog steeds zo zwak dat het mogelijk december of zelfs volgend jaar kan worden.