Keith Bliss, senior vice president bij Cuttone & Co, wijst er op dat de Amerikaanse centrale bank voor een moeilijke opgave staat. Alles draait om de vraag of de financiële markten een langzaam afbouwen van de stimuleringsmaatregelen zullen kunnen verdragen.

St. Louis Fed President James Bullard verklaarde onlangs nog dat de omstandigheden op de arbeidsmarkt verbeterd zijn sinds vorige zomer, daarmee aangevend dat de FED haar programma voor de inkoop van obligaties geleidelijk aan zou kunnen terugschroeven. De inflatie is echter zo laag dat de FED daarbij volgens Bullard geen haast aan de dag moet leggen.

Keith Bliss, senior vice president bij Cuttone & Co, wijst er op dat de Amerikaanse centrale bank voor een moeilijke opgave staat. Alles draait om de vraag of de financiële markten een langzaam afbouwen van de stimuleringsmaatregelen zullen kunnen verdragen. St. Louis Fed President James Bullard verklaarde onlangs nog dat de omstandigheden op de arbeidsmarkt verbeterd zijn sinds vorige zomer, daarmee aangevend dat de FED haar programma voor de inkoop van obligaties geleidelijk aan zou kunnen terugschroeven. De inflatie is echter zo laag dat de FED daarbij volgens Bullard geen haast aan de dag moet leggen.